Klimbos

 

 

 

 

 

 

 

Midden in de bossen van de Hoge Rielen, in de buurt van de Spiegelaer is een gloednieuw klimbos verrezen. Tussen de bomen klim en klauter je individueel of in groep over een avontuurlijk parcours op hoogtes van 4 tot 11 meter. Vanuit een centrale toren heb je toegang tot het 500 meter lange parcours dat is opgesplitst in vier routes met verschillende moeilijkheidsgraad. Het bestaat uit o.a. evenwichtsbalken, klimnetten, tyroliennes en bandenbruggen. Vanop de toren vertrekken ook nog 2 tyroliennes van meer dan 120 meter over de Spiegelaer.

De deelnemers zekeren zich actief met een “slim” beveiligingssysteem. De leeflijnen bestaan uit 2 beveiligingshaken die niet tegelijk geopend kunnen worden. Op die manier kan de deelnemer zich onmogelijk losmaken van de beveiligingskabel en kan hij het parcours op eigen tempo afleggen. Bekijk hier het instructiefilmpje van de constructeur.

Het kennismaken met hoogte en het delen van ervaringen te midden van een prachtige omgeving zorgt voor een unieke klimervaring. Met dit klimbos kunnen we ook het louter recreatieve aspect van een klimparcours overstijgen. Zo kunnen we ook inzetten op vertrouwen, aanmoedigen, grenzen verleggen en samenwerken.

Filmpjes van ons klimbos vind je hier.

Het klimbos dient vooraf te worden gereserveerd via onthaal & info. (014/558410 - info@dehogerielen.be)

Leeftijd: Vanaf 11 jaar (deelnemers dienen minstens 1m40 te zijn)
Groepsgrootte: max. 45
• Duur: 2,5u.
• Begeleiding: door medewerkers van N&A

Samenwerking & groepsgevoel * * * *

Actief en uitdagend * * * *

Technieken * * * *

Creatief * * *

Spelen en plezier * * * *

Educatie * *

Onderzoek & ontdekken *

Omdat winterse omstandigheden de veiligheid en de beleving van het klimbos negatief kunnen beïnvloeden houden we een winterstop van 1 december tot 1 maart. In die periode kan je het klimbos dus niet reserveren.