Nieuws

13/02/2018

Vacature medewerkers schoonmaak

We zijn op zoek naar tijdelijke medewerkers om het schoonmaakteam te versterken tijdens de drukke maanden.

Ben je flexibel, geëngageerd, heb je zin voor orde en netheid en werk je graag in een groene omgeving?
Bekijk dan snel de vacature op onze vacaturepagina!

27/12/2017

Info & Tarieven 2018

Het is nog enkele dagen wachten tot het nieuwe jaar, maar onze Info & Tarieven voor 2018 is er al!

Hoe breng ik bagage en materiaal tot aan mijn accommodatie? Hoeveel bedden telt gebouw 47 – Ree? Wanneer is de uitleendienst open? Waar is het klimbos? Hoe werkt de bestelservice? Wat kost een kamer in hostel Wadi?

18/12/2017

WinterWarm 2018

Van 26 januari tot en met 4 februari vindt de tweede editie van WinterWarm plaats, een eigenzinnig en veelzijdig festival voor een groot publiek. Samen met Cultuurhuis de Warande programmeren we bijzondere voorstellingen op verschillende locaties van de Hoge Rielen. Theater, circus, muziek, bijzondere luisterverhalen op de fiets, architectuurwandelingen, … . Kortom, stuk voor stuk unieke ervaringen!

30/06/2017

Nieuwe namen & nummers

In 2015 ontwikkelde de Hoge Rielen een nieuw mobiliteitsbeleid met als doel minder gemotoriseerde verplaatsingen en meer faciliteiten voor voetgangers en fietsers.

21/06/2017

Inspiratiedag Bewegingsvrijheid - 20 juni 2017

Inspiratiedag Bewegingsvrijheid was een succes!

Ondanks de hitte, leefden zo'n 330 kinderen en hun leerkrachten zich uit tijdens de vele workshops rond mobiliteit.
Volwassenen beleefden een boeiende en inspirerende dag met lezingen over het mobiliteitsbeleid en de nieuwe wayfinding op de Hoge Rielen en keuzesessies rond autonome mobiliteit bij kinderen, veranderingsprocessen en alternatieve mobiliteit. 

10/01/2017

WinterWarm

In januari en februari is de Warande op bezoek in de Hoge Rielen met het festival WinterWarm. WinterWarm is een veelzijdig en eigenzinning winterfestival dat de Warande samen met de Hoge Rielen en de gemeente Kasterlee organiseert. Een karavaan van artiesten en muzikanten trekt door het bos en toont je fantastische voorstellingen en muziek.

27/12/2016

Infogids 2017

Hoeveel bedden telt paviljoen 8? Hoe reserveer ik een maaltijd? Welke activiteiten kan ik doen? Je vindt het allemaal terug in de nieuwe info & tarieven. 

 

21/12/2016

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke vrijwilligersjob?

De Hoge Rielen zoekt enthousiaste vrijwilligers om avontuurlijke en educatieve workshops te begeleiden. Als educatieve vrijwilliger ga je samen met (jongeren)groepen op pad voor workshops als Bouw met hout en touw, Schattenjacht, biotoopstudies, … Ook om het Klimbos  te begeleiden zijn we op zoek naar vrijwilligers. Meer info over de workshops vind je hier.

30/11/2016

Nieuw te ontdekken ...

De laatste maanden is er hard gewerkt aan het pad dat hostel Wadi en het Tejater met elkaar verbindt. Een pad met tal van ontdekkingen: een bostrapje, een brug, een picknickzone en een buitentejater. Er zijn dus heel wat nieuwe mogelijkheden in ons bos: ontdekken, spelen, musceren, wandelen, ...

20/10/2016

Klimbos - nocturne

Hou je van een echte uitdaging? Kom dan een avondje klimmen op onze klimbos - nocturne!
Na de instructies en het oefenparcours beklimmen we de toren en gaan we de duisternis tegemoet. Afsluiten doen we de 120m lange ziplines.     

KLIMBOS - NOCTURNE

26/08/2016

Herfstontmoeting 2016

Vanaf vanavond ligt het kloppend hart van Scouts en Gidsen Vlaanderen een weekend lang in de Hoge Rielen. Bijna 4000 jongeren zullen vanuit heel Vlaanderen afzakken naar de Herfstontmoeting, het officiële startschot van het nieuwe scoutswerkjaar. Zij komen inspiratie opdoen in talloze workshops en genieten van de ambiance en het gezellig samenzijn. We wensen alle Scouts en Gidsen een verrijkende Herfstontmoeting! Op deze pagina vind je alle informatie.

19/08/2016

Bijen

De educatieve dienst leerde via een internationale uitwisseling meer over educatief imkeren. Tim, assistent techniek en hobbyimker, werkt daaraan mee en plaatste in april een bijzondere bijenkast op het domein. In de ‘hobosphere’ kunnen bijen hun nest op een natuurlijke manier bouwen, zoals ze dat bijvoorbeeld ook doen in een boomholte. Daardoor zijn de bijen rustiger en worden ze sterker. Deze kast is de enige op Belgische bodem. In de afgelopen vier maanden ontwikkelde en versterkte de kolonie zich zo goed dat er al een eerste keer geoogst kon worden.

01/07/2016

Zomerbar

Na de succesvolle editie van vorig jaar opent de Hoge Rielen vanaf 1 juli opnieuw de deuren van de zomerbar. Het is een ideale plaats voor gasten, bezoekers en voorbijgangers om elkaar te ontmoeten, even uit te blazen, bij te babbelen bij een frisse pint of te genieten van het zonnetje op het terras.

Iedere woensdagavond brengt een muziekgroepje het beste van zichzelf om de zomerbar in vuur en vlam te zetten.

Onze EVS-vrijwilligers Ania en Max organiseren twee thema-avonden: een Italiaanse avond op 9 juli en een Poolse avond op 13 augustus.

Komt zeker eens langs!

30/05/2016

Vrijwilligerswerk op de Hoge Rielen? Kom naar de infosessie op 25 juni.

Weekendje werk of dagje natuur en avontuur?
Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken op de Hoge Rielen. Vrijwilligers helpen mee op alle diensten; tijdens de weekends- en vakantieperiodes op het onthaal en het domein, in het café, bij de dienst bestellingen, op de uitleendienst, op de educatieve dienst.

21/04/2016

Feestelijke opening klimbos

Op zondag 22 mei is het groot feest in de Hoge Rielen. En we nodigen jou van harte uit. We openen die dag ons nieuw klimbos. dat is een 500 meter lang avonturenparcours, hoog in de bomen met spectaculaire hindernissen: evenwichtsbalken, klimnetten, bandenbruggen, tyroliennes, ...  Kortom: een unieke uitdaging die je samen met vrienden, familie, vereniging of collega's kunt aangaan om je grenzen te verleggen. Wedden dat je samen meer durft dan alleen?

Programma

10u00: Welkom in de Hoge Rielen

11u00: Officiële opening door minister Sven Gatz

Pagina's