Nieuws

24/03/2017

Vacatures

Om onze klanten een optimale service te bieden, zijn we op zoek naar een tijdelijke coördinator onthaal & info (zwangerschapsvervanging) en een onthaalmedewerker. Ga snel naar de vacaturepagina om te weten of jij een geschikte kandidaat bent of kent!

14/02/2017

Vacatures

De komende maanden zakken weer heel wat groepen af naar de Hoge Rielen. Om deze drukte mee op te vangen zijn we op zoek naar extra collega's. Interesse? Je vindt de verschillende vacatures hier.

10/01/2017

WinterWarm

In januari en februari is de Warande op bezoek in de Hoge Rielen met het festival WinterWarm. WinterWarm is een veelzijdig en eigenzinning winterfestival dat de Warande samen met de Hoge Rielen en de gemeente Kasterlee organiseert. Een karavaan van artiesten en muzikanten trekt door het bos en toont je fantastische voorstellingen en muziek.

27/12/2016

Infogids 2017

Hoeveel bedden telt paviljoen 8? Hoe reserveer ik een maaltijd? Welke activiteiten kan ik doen? Je vindt het allemaal terug in de nieuwe info & tarieven. 

 

21/12/2016

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke vrijwilligersjob?

De Hoge Rielen zoekt enthousiaste vrijwilligers om avontuurlijke en educatieve workshops te begeleiden. Als educatieve vrijwilliger ga je samen met (jongeren)groepen op pad voor workshops als Bouw met hout en touw, Schattenjacht, biotoopstudies, … Ook om het Klimbos  te begeleiden zijn we op zoek naar vrijwilligers. Meer info over de workshops vind je hier.

30/11/2016

Nieuw te ontdekken ...

De laatste maanden is er hard gewerkt aan het pad dat hostel Wadi en het Tejater met elkaar verbindt. Een pad met tal van ontdekkingen: een bostrapje, een brug, een picknickzone en een buitentejater. Er zijn dus heel wat nieuwe mogelijkheden in ons bos: ontdekken, spelen, musceren, wandelen, ...

20/10/2016

Klimbos - nocturne

Hou je van een echte uitdaging? Kom dan een avondje klimmen op onze klimbos - nocturne!
Na de instructies en het oefenparcours beklimmen we de toren en gaan we de duisternis tegemoet. Afsluiten doen we de 120m lange ziplines.     

KLIMBOS - NOCTURNE

26/08/2016

Herfstontmoeting 2016

Vanaf vanavond ligt het kloppend hart van Scouts en Gidsen Vlaanderen een weekend lang in de Hoge Rielen. Bijna 4000 jongeren zullen vanuit heel Vlaanderen afzakken naar de Herfstontmoeting, het officiële startschot van het nieuwe scoutswerkjaar. Zij komen inspiratie opdoen in talloze workshops en genieten van de ambiance en het gezellig samenzijn. We wensen alle Scouts en Gidsen een verrijkende Herfstontmoeting! Op deze pagina vind je alle informatie.

19/08/2016

Bijen

De educatieve dienst leerde via een internationale uitwisseling meer over educatief imkeren. Tim, assistent techniek en hobbyimker, werkt daaraan mee en plaatste in april een bijzondere bijenkast op het domein. In de ‘hobosphere’ kunnen bijen hun nest op een natuurlijke manier bouwen, zoals ze dat bijvoorbeeld ook doen in een boomholte. Daardoor zijn de bijen rustiger en worden ze sterker. Deze kast is de enige op Belgische bodem. In de afgelopen vier maanden ontwikkelde en versterkte de kolonie zich zo goed dat er al een eerste keer geoogst kon worden.

01/07/2016

Zomerbar

Na de succesvolle editie van vorig jaar opent de Hoge Rielen vanaf 1 juli opnieuw de deuren van de zomerbar. Het is een ideale plaats voor gasten, bezoekers en voorbijgangers om elkaar te ontmoeten, even uit te blazen, bij te babbelen bij een frisse pint of te genieten van het zonnetje op het terras.

Iedere woensdagavond brengt een muziekgroepje het beste van zichzelf om de zomerbar in vuur en vlam te zetten.

Onze EVS-vrijwilligers Ania en Max organiseren twee thema-avonden: een Italiaanse avond op 9 juli en een Poolse avond op 13 augustus.

Komt zeker eens langs!

30/05/2016

Vrijwilligerswerk op de Hoge Rielen? Kom naar de infosessie op 25 juni.

Weekendje werk of dagje natuur en avontuur?
Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken op de Hoge Rielen. Vrijwilligers helpen mee op alle diensten; tijdens de weekends- en vakantieperiodes op het onthaal en het domein, in het café, bij de dienst bestellingen, op de uitleendienst, op de educatieve dienst.

21/04/2016

Feestelijke opening klimbos

Op zondag 22 mei is het groot feest in de Hoge Rielen. En we nodigen jou van harte uit. We openen die dag ons nieuw klimbos. dat is een 500 meter lang avonturenparcours, hoog in de bomen met spectaculaire hindernissen: evenwichtsbalken, klimnetten, bandenbruggen, tyroliennes, ...  Kortom: een unieke uitdaging die je samen met vrienden, familie, vereniging of collega's kunt aangaan om je grenzen te verleggen. Wedden dat je samen meer durft dan alleen?

Programma

10u00: Welkom in de Hoge Rielen

11u00: Officiële opening door minister Sven Gatz

15/03/2016

Kom jij ons team versterken?

Voor het zomerseizoen zoeken wij enkele nieuwe collega's. Meer info vind je hier.

02/03/2016

Spelkoffer en avonturentocht vernieuwd

Spelkoffer

Onze bekende uitleenkoffer met spelletjes in grote versie is een nieuw jasje gestoken. Enkele oude spelen werden vervangen door nieuwe uitdagende spelen zoals het Fins werpspel en het schijfwerpen. We voegden ook 3 extra klassiekers toe: tuindobbelen (Yahtzee), domino en een kaartspel. Verder vind je ook nog steeds 4 op een rij, jungle speed, jenga, kubb, twister, memory, dammen, limbo en een parachute in de koffer. Deze vernieuwde koffer staat dus opnieuw garant voor uren spelplezier.

Avonturentocht

07/01/2016

Verhuis natuur & avontuur

Onze educatieve dienst heeft zijn vertrouwde stek in het midden van het domein ingeruild voor een plekje in het onthaalgebouw. Met deze verhuis zit ons educatief team dichter bij de collega’s en zijn ze gemakkelijker te bereiken voor de gasten. Het voormalige bureau van natuur en avontuur zal als vergaderruimte in het aanbod worden opgenomen. Vergaderen kan er vanaf februari. De zaal ernaast blijft natuur en avontuur gebruiken voor hun workshops.

Pagina's