Europese vrijwilligers - ESC

Elk jaar kunnen jongeren dankzij de steun van het European Solidarity Corps een internationale vrijwilligerservaring opdoen op de Hoge Rielen. We brengen buitenlandse jongeren samen die meedraaien in onze organisatie. De vrijwilligers krijgen de kans hun talenten te ontdekken en ontplooien. Met toegankelijke activiteiten wordt bijgedragen aan verbinding, solidariteit, democratie en Europees burgerschap. 

Lees hun blog over hun verblijf in de Hoge Rielen / België.

Vrijwilligers 2020: Maria, Luca en Matteo uit Italië, Lenka uit Slovakije, Kertu uit Estland en Meltem uit Turijke

Vrijwilligers 2019: Toni uit Spanje en Veronica, Valentina en Andrea uit Italië

Vrijwilligers 2018 - 2019: Luis uit Duitsland en David uit Oostenrijk

Vrijwilligers 2018: Amel uit Oostenrijk, Yigit uit Turkije, Kristina uit Oekraïne

Vrijwilligers 2017: Javi uit Spanje en Vanessa uit Duitsland

Vrijwilligers 2016: Max uit Italië en Ania uit Polen.

Vrijwilligers 2015: Nicole en Paula uit Spanje. 

Vrijwilligers 2014: Meissa uit Spanje en Maria uit Rusland

Vrijwilligers 2013: Javi uit Spanje en Maja uit Servië.Het European Solidarity Corps is een subsidieprogramma van de Europese Unie.
Het zet in op projecten rond solidariteit door en voor jongeren in Europa. Het European Solidarity Corps brengt jongeren bij elkaar om te bouwen aan een inclusieve samenleving en een antwoord te bieden aan maatschappelijke uitdagingen. Door kansen te creëren en te investeren in de jeugd draagt het European Solidarity Corps bij aan een meer solidaire wereld.

Het ESC zet in op het engagement van jongeren en organisaties. Met toegankelijke en kwalitatieve activiteiten draagt iedereen zo bij aan verbinding, solidariteit, democratie en Europees burgerschap. Jongeren tussen 18 en 30 jaar kunnen dankzij de steun van het ESC een buitenlandse vrijwilligerservaring opdoen. Op deze manier leren ze een deeltje van Europa veel beter kennen en doen ze onvergetelijke ervaringen op. Ze draaien mee in een organisatie als team, of als individuele jongere.

Onze vrijwilligerscoach Gerlinde Meeus getuigde voor het European Solidarity Corps over de leerkansen die we onze Europese vrijwilligers bieden en wat ze onze organisatie bijbrengen.

Dennis van het MJC Flers (Frankrijk) legt uit waarom jongeren vrijwilligerswerk moeten doen met het European Solidarity Corps en waarom je als organisatie vrijwilligers in huis zou moeten halen.

Miguel van de Aventura Marao Clube (Portugal) vertelt hoe hij terecht is gekomen bij het European Solidarity Corps en waarom het zo belangrijk is voor zijn organisatie.

Ook interesse om Europese jongeren een leerrijke ervaring te bieden in je organisatie, maar geen idee hoe hier aan te beginnen? Hoor zeker eens naar de mogelijkheden bij nationaal agentschap JINT.