Nieuws

15/05/2020

De Hoge Rielen stelt middenweg open voor scholieren

De Hoge Rielen stelt middenweg open voor scholieren

03/03/2020

De Hoge Rielen zoekt mentoren voor internationale vrijwilligers

Elk jaar kunnen jongeren dankzij de steun van het European Solidarity Corps een internationale vrijwilligerservaring opdoen op de Hoge Rielen. In 2020 brengen we zeven buitenlandse jongeren samen die meedraaien in onze organisatie.

02/03/2020

Vacature medewerker schoonmaak

We zoeken versterking voor het schoonmaakteam van de Hoge Rielen.

Ben je flexibel, geëngageerd en kom je graag ons domein en de gebouwen netjes houden? Dan ben jij de ideale medewerker schoonmaak! Je kan je kandidaat stellen t.e.m. dinsdag 31 maart.

Ga snel naar de vacaturepagina en lees het volledige functieprofiel.

21/02/2020

Krokusvakantie: café elke dag open

Tijdens de krokusvakantie is het café iedere dag open van 14u tot 00u. Zondag 1 maart is het café open van 14u tot 18u.

Kom wandelen, ravotten, zingen, dansen en springen in ons reuzegrote bos en warm je tussendoor op in het café!

06/02/2020

Code oranje zondag 9 februari - WinterWarm

Het KMI heeft code oranje afgekondigd voor de passage van storm Ciara. De waarschuwing geldt voor heel België vanaf zondag 10 uur tot maandag 11 uur.

Het Agentschap voor Natuur en Bos en de Hoge Rielen raden af om zondag het domein te bezoeken en raden gasten van het domein aan om zoveel mogelijk binnen te blijven.

23/01/2020

WinterWarm IV komt eraan

De bossen van de Hoge Rielen zijn voor de vierde keer het feeërieke decor voor het vijfdaags festival WinterWarm. Ook dit jaar presenteren we samen met Cultuurhuis de Warande van 5 tot en met 9 februari een spannende en gevarieerde mix van theater, muziek, workshops, circus en installaties in de typische WinterWarmsfeer.

16/01/2020

Laadpalen elektrische voertuigen

Heb je ze al gespot? Op de parking aan het onthaal staan er laadpalen voor elektrische voertuigen van BlueCorner.
Vanaf nu kunnen bezoekers en gasten hun elektrisch voertuig tijdens hun verblijf opladen. 

28/12/2019

Info&Tarieven 2020

Onze infogids Info & Tarieven voor 2020 is er!

05/12/2019

Aangepaste openingsuren tijdens wintersluiting

Van maandag 9 december 2019 t.e.m. donderdag 19 december 2019 is het wat rustiger op de Hoge Rielen en houden we onze wintersluiting. Er verblijven dan geen gasten en groepen op het domein. 

Toch blijven we bereikbaar tijdens onderstaande openingsuren:

02/12/2019

Werken ANB in De Goorkens

Het ANB herstelt riel in De Goorkens

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) voert momenteel werken uit in De Goorkens, het natuurgebied in het westen van De Hoge Rielen. Ze herstellen er een riel – een natte plek in het bos – door het landschap opnieuw open te maken en drainage tegen te gaan. Het ANB zal op enkele plaatsen aan de rand van het gebied een inkijk maken zodat bezoekers van de Hoge Rielen in de toekomst kunnen genieten van het mooie natuurgebied.

16/09/2019

Architectuurwandeling - 22/09 - Dag van de Architectuur

Zondag 22 september 2019 is het de Dag van de Architectuur. Die dag zetten we de deuren open van een aantal gebouwen op De Hoge Rielen en organiseren we een architectuurwandeling.

18/06/2019

Werken middenweg

Vanaf dinsdag 18 juni t.e.m. 20 juli wordt er gewerkt aan de hoofdweg van het domein. De zuidzijde van de weg wordt integraal opgebroken en opnieuw aangelegd. Hierdoor zal er onvermijdelijk hinder zijn van werfverkeer. We vragen fietsers en voetgangers om de omleiding te nemen tussen Poort Oost en Poort Zuid.

Gasten worden vooraf en bij aankomst ingelicht over de werken en de tijdelijke wijzigingen qua mobiliteit.

04/06/2019

Zomerbar 2019

Zomerbar De Hoge Rielen komt er opnieuw aan!

Voor het vijfde jaar op rij transformeren we het terras van ons café in een gezellige zomerbar! Gasten en bezoekers kunnen er elkaar ontmoeten, even uitblazen, bijbabbelen bij een fris drankje of genieten van het zonnetje op het terras.

30/04/2019

Kwaliteitslabel Smiley voor het restaurant

De Hoge Rielen behaalt kwaliteitslabel Smiley van Federaal Voedselagentschap

Slechts enkele restaurants in de regio behaalden reeds het felbegeerde kwaliteitslabel Smiley van het Federaal Voedselagentschap (FAVV). Nu mag het restaurant van de Hoge Rielen zich ook tot de gelukkige eigenaars van het label rekenen. Het Federaal Voedselagentschap reikt het Smiley-label uit aan bedrijven die een betrouwbaar systeem van hygiëne toepassen.

14/02/2019

In beeld: De Hoge Rielen in ontwikkeling

Zaterdag 9 februari opende Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz twee nieuwe gebouwen en gaf hij het startschot voor maar liefst vijf (!) nieuwe projecten van totaalrenovaties en nieuwbouw. Dit maakt deel uit van het ‘masterplan’ van De Hoge Rielen, dat in 2004 werd opgemaakt.

Pagina's