Nieuws

16/01/2020

Laadpalen elektrische voertuigen

Heb je ze al gespot? Op de parking aan het onthaal staan er laadpalen voor elektrische voertuigen van BlueCorner.
Vanaf nu kunnen bezoekers en gasten hun elektrisch voertuig tijdens hun verblijf opladen. 

28/12/2019

Info&Tarieven 2020

Onze infogids Info & Tarieven voor 2020 is er!

16/12/2019

De Hoge Rielen zoekt mentoren voor internationale vrijwilligers

Elk jaar kunnen jongeren dankzij de steun van het European Solidarity Corps een internationale vrijwilligerservaring opdoen op de Hoge Rielen. In 2020 brengen we opnieuw vijf buitenlandse jongeren samen die meedraaien in onze organisatie.

05/12/2019

Aangepaste openingsuren tijdens wintersluiting

Van maandag 9 december 2019 t.e.m. donderdag 19 december 2019 is het wat rustiger op de Hoge Rielen en houden we onze wintersluiting. Er verblijven dan geen gasten en groepen op het domein. 

Toch blijven we bereikbaar tijdens onderstaande openingsuren:

05/12/2019

Vacature Domeinwacht

De Hoge Rielen is op zoek naar een:

 

Domeinwacht (m/v) met interesse voor techniek

Voltijds (38u per week), contract van onbepaalde duur

Inwonend, er wordt een woning ter beschikking gesteld

 

Als domeinwacht ben je – buiten de openingsuren van het onthaal - permanent aanwezig op het domein.

Je houdt toezicht op het domein, helpt gasten en bent een belangrijke schakel in het veiligheidsbeleid op de Hoge Rielen.

02/12/2019

Werken ANB in De Goorkens

Het ANB herstelt riel in De Goorkens

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) voert momenteel werken uit in De Goorkens, het natuurgebied in het westen van De Hoge Rielen. Ze herstellen er een riel – een natte plek in het bos – door het landschap opnieuw open te maken en drainage tegen te gaan. Het ANB zal op enkele plaatsen aan de rand van het gebied een inkijk maken zodat bezoekers van de Hoge Rielen in de toekomst kunnen genieten van het mooie natuurgebied.

16/09/2019

Architectuurwandeling - 22/09 - Dag van de Architectuur

Zondag 22 september 2019 is het de Dag van de Architectuur. Die dag zetten we de deuren open van een aantal gebouwen op De Hoge Rielen en organiseren we een architectuurwandeling.

18/06/2019

Werken middenweg

Vanaf dinsdag 18 juni t.e.m. 20 juli wordt er gewerkt aan de hoofdweg van het domein. De zuidzijde van de weg wordt integraal opgebroken en opnieuw aangelegd. Hierdoor zal er onvermijdelijk hinder zijn van werfverkeer. We vragen fietsers en voetgangers om de omleiding te nemen tussen Poort Oost en Poort Zuid.

Gasten worden vooraf en bij aankomst ingelicht over de werken en de tijdelijke wijzigingen qua mobiliteit.

04/06/2019

Zomerbar 2019

Zomerbar De Hoge Rielen komt er opnieuw aan!

Voor het vijfde jaar op rij transformeren we het terras van ons café in een gezellige zomerbar! Gasten en bezoekers kunnen er elkaar ontmoeten, even uitblazen, bijbabbelen bij een fris drankje of genieten van het zonnetje op het terras.

30/04/2019

Kwaliteitslabel Smiley voor het restaurant

De Hoge Rielen behaalt kwaliteitslabel Smiley van Federaal Voedselagentschap

Slechts enkele restaurants in de regio behaalden reeds het felbegeerde kwaliteitslabel Smiley van het Federaal Voedselagentschap (FAVV). Nu mag het restaurant van de Hoge Rielen zich ook tot de gelukkige eigenaars van het label rekenen. Het Federaal Voedselagentschap reikt het Smiley-label uit aan bedrijven die een betrouwbaar systeem van hygiëne toepassen.

14/02/2019

In beeld: De Hoge Rielen in ontwikkeling

Zaterdag 9 februari opende Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz twee nieuwe gebouwen en gaf hij het startschot voor maar liefst vijf (!) nieuwe projecten van totaalrenovaties en nieuwbouw. Dit maakt deel uit van het ‘masterplan’ van De Hoge Rielen, dat in 2004 werd opgemaakt.

04/02/2019

Winterwarm 2019

Van woensdag 6 tot zondag 10 februari komt opnieuw een karavaan artiesten naar de bossen van de Hoge Rielen. Warm je aan de feeërieke sfeer, het prachtig uitgelichte bos en de vele, mooie en bijzondere voorstellingen, installaties en concerten. Geniet van de ambiance aan de Winterbar en luister naar gratis akoestische optredens aan het kampvuur.
WinterWarm is een samenwerking tussen de Hoge Rielen, de Warande, STORMOPKOMST en de gemeente Kasterlee.

30/11/2018

Bosbeheerwerken

Het bosbeheerplan vertelt dat de Hoge Rielen tegen 2029 grotendeels uit gemengd bos (= naald- en loofbomen) moet bestaan. Gemengd bos heeft immers een veel rijkere fauna en flora dan een naaldbos. Momenteel zijn de grove dennen echter nog dominant. Deze bomen hebben bovenaan een groot scherm waardoor er weinig zonlicht op de grond valt. Dit belemmert het opschieten van jonge eiken, berken, lijsterbessen en esdoorns. Daarom wordt er elke 3 jaar een dunning van grove den gedaan om dat scherm te doorbreken en de jonge loofboompjes meer kans te geven.

04/07/2018

Bosbrand op de Hoge Rielen tijdens brandfase rood

Dinsdagavond 3 juli 2018 omstreeks 19.30u is er een bosbrand geweest op de Hoge Rielen. Het noodplan is onmiddellijk in werking getreden. Brandweer en medewerkers van de Hoge Rielen waren zeer snel ter plaatste. De brandweer kreeg de brand snel onder controle en er zijn op geen enkel moment personen in gevaar geweest.

27/06/2018

Zomerbar 2018

Zomerbar de Hoge Rielen gaat opnieuw van start!
Ook dit jaar transformeren we het terras van ons café in een heuse zomerbar!
Gasten en bezoekers kunnen er elkaar ontmoeten, even uitblazen, bijbabbelen bij een fris drankje of genieten van het zonnetje op het terras.

De zomerbar is van 30 juni t.e.m. 2 september alle dagen open van 14u tot 00u.

Pagina's