De Hoge Rielen stelt middenweg open voor scholieren

De Hoge Rielen stelt middenweg open voor scholieren

Vanaf maandag 18 mei 2020 stellen we de middenweg van de Hoge Rielen opnieuw open, zodat schoolgaande jeugd deze weg kan gebruiken om veilig de school te bereiken.

De middenweg die loopt vanaf het onthaalgebouw van de Hoge Rielen in de Molenstraat tot aan Ossegoor kan vanaf maandag 18 mei overdag tijdens de week opnieuw gebruikt worden, zodat scholieren en schoolpersoneel een veilige route naar school kunnen nemen. De andere wegen en het bosgebied blijven niet toegankelijk. 

 “Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Ook  voor de Hoge Rielen lopen de verliezen hoog op. Met het openen van de middenweg willen we inspanningen doen voor de schoolgaande jeugd, zodat ze op een veilige manier naar school kunnen fietsen.”, aldus directeur Bert Mellebeek.
 

Toezicht en veiligheid

De publieke functie van ons domein en de recreatieve mogelijkheden voor omwonenden maken in normale omstandigheden deel uit van de visie en werking van de Hoge Rielen. Omwille van de impact van de maatregelen rond het coronavirus COVID-19  hebben we onze werking voorlopig opgeschort en zijn alle medewerkers in tijdelijke werkloosheid gesteld. Dat maakt dat het niet mogelijk is om in te staan voor toezicht en veiligheid op het volledige domein. 

De Hoge Rielen is zeker nog gesloten tot en met 7 juni - en mogelijks langer - maar we werken aan een opstartgids met maatregelen en richtlijnen. Zo kan ons personeel bij heropening op een veilige manier aan de slag en kunnen gasten en bezoekers met een gerust hart op de Hoge Rielen verblijven. 

De Hoge Rielen volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid met betrekking tot het coronavirus COVID-19.