Uitleenmateriaal

Uitleenmateriaal

Heb je geen inspiratie meer voor een leuke activiteit? Of ben je nog op zoek naar tof en origineel spelmateriaal? Of heb je andere zaken nodig zoals tafels en banken, fietsen, audiovisueel materiaal, sjorhout, ... ?

Snuister dan door de vele uitleenactiviteiten, –koffers en -materialen van de uitleendienst van de Hoge Rielen. Je vindt zeker iets dat je groep geweldig zal vinden.

De handleidingen die horen bij de uitleenactiviteiten, krijg je mee als je het spelmateriaal komt ophalen. Je hoeft ze dus niet af te printen.

Uitleenkoffers en -activiteiten

Volksspelenkar

Herbeleef de oude kermissen met de volksspelenkar. Traditioneel spelplezier verzekerd! De kar bevat 11 oude houten volksspelen zoals stopschieten, ringwerpen, kegelen, touwtrekken, pagschieten, steltlopen, … . Ga voor puur spelplezier of maak er een competitie van.

 • Geschikt voor alle leeftijden

Bekijk de handleiding

Sportkoffer

Onder de uitleenactiviteiten zorgt de spelkoffer voor enkele uurtjes actief bezig zijn, wat iedereen goed doet. In de sportkoffer ontdek je naast bekend sportmateriaal zoals voetballen, springtouwen, een hockeyuitrusting, baseballmateriaal, enz. ook enkele originele dingen zoals de fling-it. Of speel een bekende balsport eens op een totaal andere manier. Fun gegarandeerd voor jong en oud!

 • Geschikt voor alle leeftijden

Bekijk de handleiding

Kabouterkoffer

Vijf kabouters geven je de leukste opdrachten: kriebelbeestjes opsporen, een eigen spinnenweb maken, kaboutermemory spelen, je samen verstoppen in een groot konijnenhol, kortom, spelmateriaal om je niet te vervelen. De kabouterkoffer laat kleuters de wonderen van de natuur op een prettige, speelse wijze ontdekken. Met het mooie kabouterboek, de kabouterpuzzel en kaboutermutsjes breng je de kinderen helemaal in de juiste sfeer.

 • Leeftijd: 4 - 6 jaar

Bekijk de handleiding

Spelkoffer

Met de spelkoffer kan je groep zich uitleven met bekende gezelschapsspelen in megagrote versie. Laat je ook verrassen door enkele minder gekende, maar daarom niet minder leuke spelmaterialen. Hoewel het tof is om in het bos te spelen, is het ook een fijne uitleenactiviteit voor als je buitenactiviteit in het water valt door slecht weer.

 • Leeftijd: vanaf 6 jaar

Bekijk de handleiding 

Fotozoektocht

Benieuwd hoe goed jullie kunnen waarnemen? Aan de hand van foto's vind je de juiste weg door het bos. Bij elke fotolocatie kan je een leuk spelletje spelen. Je hebt de keuze uit 3 routes: een route van 1,5 kilometer, 3 kilometer of 4,5 kilometer. Een fijne fotozoektocht om het domein beter te leren kennen.

 • Leeftijd: 6 - 12 jaar

Bekijk de handleiding

Ontdek de onderwaterwereld

Nog op zoek naar materiaal voor een leuk wateronderzoeksproject? Gevonden! Bij onze uitleendienst kan je schepnetjes lenen, waarmee je waterdiertjes vangt in het kikkerkwartier of in de blusputten. Handige zoekkaarten helpen je deze minidiertjes te determineren.

Liever met begeleiding? Ontdek de workshop biotoopstudie water

 • Leeftijd: 6 - 14 jaar

Bekijk de handleiding

Ontdek het bos- en heideleven

Tussen het uitleenmateriaal vind je deze leuke koffer waarmee je een boeiende bosdag of heideontdekkingstocht kan organiseren. Ga op zoek naar insecten en dierensporen, zoek uit welke planten er op de Hoge Rielen groeien en meet hoe hoog de bomen zijn.

Liever met begeleiding? Ontdek de workshops biotoopstudie bos en heide.

 • Leeftijd: 8 - 16 jaar

Bekijk de handleiding (bos)

Bekijk de handleiding (heide)

Hindernissenloop

Met de materialen in deze koffer stippel je zelf een parcours uit vol spannende hindernissen. Onder camouflagenetten kruipen, geblinddoekt door de bossen lopen, balanceren over een slackline, enz. Zet je zintuigen op scherp en ga de uitdaging aan!

 • Leeftijd: 8 - 12 jaar

Bekijk de handleiding 

Vlotten bouwen

Ga de uitdaging aan en kijk hoe goed je groep kan samenwerken. Lukt het om met sjorpalen, touw, spanbanden en tonnen een stevig vlot te bouwen? Doe de ultieme test op het water van de zwemvijver. Welk vlot blijft het langste drijven? Bij onze uitleendienst vind je voldoende materiaal om 4 kleine of 2 grote vlotten te bouwen.

 • Leeftijd: vanaf 8 jaar

Bekijk de handleiding 

Speleobox

Spannend! Wie lukt het om in het donker door de gangen te klimmen, te klauteren en te kruipen? De gangen zijn smal en kronkelen doorheen de box. Zo krijg je op een kleine oppervlakte een soort van speleologie-ervaring. De speleobox staat gemonteerd op een grote aanhangwagen. Als je deze wenst te ontlenen, brengen we hem tot bij je gebouw of kampeerterrein.

 • Leeftijd: vanaf 8 jaar

Bekijk de handleiding

Geluidskunstwerk A Fool’s Paradise

Ontdek de Hoge Rielen door de oren van de internationaal bekende kunstenares Fiona Tan. Met een iPod en hoofdtelefoon ga je naar vier bijzondere plaatsen op het domein. Op elke plaats laat een gekke architect je bouwwerken ‘zien’ die er eigenlijk niet staan. Wat je hoort, lijk je plots ook te voelen, te zien en te ruiken! Je ontdekt de mooiste plekken van het domein op een wel héél bijzondere manier. Je kan het geluidskunstwerk zowel al wandelend als met de fiets beleven.

Liever met begeleiding? Ontdek de workshop A Fool’s Paradise

 • Leeftijd: 8 - 18+ jaar

Bekijk de handleiding

Oriëntatieloop

Wie kan zich het best oriënteren? Haal bij de uitleendienst een kaart en kompas, die je de weg wijzen langs een van de twee omlopen op het domein. Kan je alle uitgezette paaltjes met nummer vinden? Beide omlopen zijn ongeveer 3,5 km lang.

 • Leeftijd: vanaf 10 jaar

Bekijk de handleiding 

Highlandgames

Met dit uitleenmateriaal waan je je een echte Schot in de Highlands. Verschillende clans nemen het tegen elkaar op in de traditionele Schotse volksspelen! Organiseer epische Highlandgames en probeer uit te blinken in paalwerpen, tonrollen, steenwerpen, eilandenrace, kasteelbelegering, paalslalom, enz. Niet alleen fysieke kracht, maar ook precisie, techniek en samenwerking bepalen wie wint.

 • Leeftijd: +12 jaar

Bekijk de handleiding 

Teambuilding

Hoe sterk is jouw team? De opdrachten en oefeningen uit deze koffer stimuleren samenwerking en verhogen zo het groepsgevoel. Doe opwarmers en energizers om een positieve dynamiek op gang te brengen of gebruik ze als tussendoortje op vergaderingen. Waag je aan vertrouwensoefeningen en samenwerkingsopdrachten of daag het collectieve brein uit met raadsels en puzzels. De geschikte uitleenactiviteiten die je helpen om er als team sterker uit te komen!

 • Leeftijd: vanaf 12 jaar

Bekijk de handleiding 

Gps-tocht

Ooit al gehoord van geocaching? Met een gps-toestel zoek je op het domein naar een verborgen schat. Op verschillende punten spoor je informatie op en voer je opdrachten uit om de volgende coördinaat en de locatie van de schat te vinden. Welke groep heeft het meeste doorzettingsvermogen en vind als eerste de schat? Tip: verstop vooraf een fijne verrassing op de plaats van de schat.

 • Leeftijd: vanaf 14 jaar, kan eventueel ook jonger met een begeleider bij elk groepje.

Bekijk de handleiding 

Uitleenmateriaal

Ben je het gezeul met oneindig veel materiaal beu? We hebben heel wat uitleenmateriaal dat van pas kan komen tijdens jouw verblijf.

Het uitleenmateriaal huur je per dagdeel: van 9u tot 12u30, van 13u15 tot 16u30 en van 17u15 tot 8u30. Als je drie aaneengesloten dagdelen huurt, dan betaal je er maar twee.

Reserveer het uitleenmateriaal dat je nodig hebt bij het onthaal.

Audiovisueel materiaal

Ideaal voor een klein feestje of een filmavond met je groep.

 • Mobiele geluidsinstallatie: installatie, hoofdtelefoon, 2 luidsprekers, microfoon, XLR-kabel, verlengkabel, verdeeldoos met 4 stopcontacten, aansluiting voor MP3 en laptop
 • Beamer: beamer, voedingskabel, connectorkabel en afstandsbediening
 • Groot scherm: 200cm x 200cm, 20kg

Fietsen

Ontleen fietsen om je snel over het domein te verplaatsen of om een fietstochtje in de omgeving te maken.

 • 50 damesfietsen
 • 10 kinderfietsen (8 – 12 jaar)
 • 1 rolstoelfiets (gratis)

Sjorhout 

Maak de leukste sjorconstructies aan je verblijfsgebouw of kampeerterrein. Uren bouw- en speelplezier gegarandeerd

 • Grote voorraad sjorhout (touwen zijn niet inbegrepen)
 • Gebruik is gratis
 • Op basis van beschikbaarheid (kan je niet vooraf reserveren)
 • Vervoer van het sjorhout naar je gebouw of kampterrein: zelf te voorzien of tegen betaling door de medewerkers van de Hoge Rielen (vooraf reserveren om het ophaalmoment af te spreken)

Ander uitleenmateriaal

Geen zin om met extra tafels en stoelen, slaap- of spelmateriaal te sjouwen? Voor een klein prijsje ontleen je ze bij ons.

 • Ballensets (basketbal, handbal, korfbal, voetbal, omni)
 • Set van 5 plooitafels en 10 plooibanken 
 • Set van 25 plooistoelen 
 • Podiumelementen (1 x 2m) 
 • Trekkingmatjes
 • Lakenpakket

Wil je uitleenmateriaal reserveren?

Contacteer het onthaal

Check de tarieven van het uitleenmateriaal in de tarievenlijst.

Ga naar tarieven
Deel deze pagina: