Studio Star 2024 - Youth Exchange

StudioStar 2024 - Youth Exchange

Youth Exchange - StudioStar 2024

Van zondag 01/09/2024 t.e.m. zaterdag 07/09/2024

Ga in september samen met jongeren van Luxemburg, Portugal, Griekenland en Roemenië creatief aan de slag rond het mensenrecht ‘Equality and Freedom from Discrimination’.

Voor de tweede editie van StudioStar organiseren we een jongerenuitwisseling en laten we ons inspireren door artikel 2 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, dat het fundamentele principe van gelijkheid en vrijheid van discriminatie benadrukt:

Een ieder heeft recht op alle rechten en vrijheden die zijn vastgelegd in de Verklaring van de Rechten van de Mens, zonder enig onderscheid van welke aard dan ook, zoals ras, huidskleur, geslacht, taal, godsdienst, politieke of andere overtuiging, nationale of maatschappelijke afkomst, eigendom, geboorte of andere status. Recht op gelijkheid en vrijheid van discriminatie - Impact van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (coe.int).

Wij nodigen JOU uit om dit cruciale aspect van de mensenrechten te onderzoeken, interpreteren en uiten via verschillende artistieke media.

WIE? WANNEER? WAAR?
-
StudioStar 2024 brengt deelnemers van 16 tot 26 jaar uit verschillende Europese landen samen.
-
De uitwisseling zal plaatsvinden in België, vlakbij Brussel, in het Centrum voor Jeugd, Kunst en Creatie - Destelheide, en biedt een inspirerende omgeving voor artistieke verkenning, samenwerking en culturele uitwisseling.
-

  • Van 1 tot 7 september in Destelheide (Dworp, BE), reisdagen inbegrepen
  • Voor iedereen van 16 - 26 jaar
  • Je spreekt een mondje Engels
  • Voorkennis van mensenrechten is niet nodig, veel goesting om bij te leren wel
  • Deelname is gratis!

WAT? 

Neem deel aan een verrijkend intercultureel programma dat eenheid en begrip bevordert met deelnemers uit verschillende landen. Door Brussel te ontdekken kunnen jongeren zich verbinden met verschillende achtergronden en zich tegelijkertijd verdiepen in de mensenrechten door:

Audio: Maak boeiende podcasts die stemmen versterken en diverse ervaringen delen

Video: Vertel meeslepende visuele verhalen die de essentie van gelijkheid weergeven door middel van cinematografie en animatie

Visueel: Druk gedachten en ideeën uit door middel van schilderen en tekenen, waardoor een gesprek over gelijkheid ontstaat

Performance: Toon dynamische theater- en dansvoorstellingen waarin thema's als gelijkheid en veerkracht worden onderzocht

Interesse?

Stuur voor meer info gerust een mailtje naar educatie@dehogerielen.be.

Wil je graag mee? Schrijf je in via de blauwe button.

inschrijven

Wat is StudioStar?
StudioStar is een innovatief project geïnitieerd door Destelheide, Hanenbos en de Hoge Rielen (in opdracht van de Vlaamse Overheid beheerd door de vzw Algemene Dienst Jeugdtoerisme ADJ) en de Service national de la jeunesse / SNJ Luxembourg, in samenwerking met de Raad van Europa's platform voor jeugdcentra. Het is een platform gericht op het versterken van jonge geesten, het bevorderen van een goed begrip van de mensenrechten en het aanmoedigen van creatieve expressie.

Voor de eerste editie van StudioStar maakten jongeren uit maar liefst 10 Europese landen in 13 verschillende jeugdcentra een boeiende podcastreeks die ingaat op het recht op expressie. In de StudioStar-podcastreeks verkennen de jongeren het concept van vrijheid van meningsuiting, de grenzen ervan, en de waarde van dit fundamentele mensenrecht in hun thuisland. 

StudioStar 2023

Wil je graag deelnemen?

Schrijf je in
Deel deze pagina: