Route & bereikbaarheid

Route & bereikbaarheid

De Hoge Rielen ligt in de provincie Antwerpen, midden op het kruispunt van de drie deelgemeenten van de gemeente Kasterlee: Kasterlee, Lichtaart en Tielen.

Het domein is bereikbaar met het openbaar vervoer, met de fiets of met de auto.

Wie kiest voor het openbaar vervoer of de fiets heeft bij ons - als autovrij domein - een streepje voor. Duurzame verplaatsingen naar de Hoge Rielen kunnen we alleen maar toejuichen!

Bereikbaarheid met de trein

Je neemt de trein naar het station van Tielen. Het ligt op 2 km van de Hoge Rielen. Tielen is een halte op de lijn Antwerpen-Turnhout en de lijn Brussel-Turnhout.

Dienstregeling NMBS

Route voet van het station naar de Hoge Rielen
Via een aangenaam pad (+- 2km) wandel je van het station van Tielen naar de Hoge Rielen. De wandelweg volgt het Grote Routepad - Streek-GR Kempen. De route is aangeduid met geel-rode plaatjes.

Wandelroute Google Maps 

Bereikbaarheid met de bus

Er is een beperkte busverbinding naar de Hoge Rielen.

  • Lijn 200: aan de hoofdingang van het domein is er een bushalte ‘Lichtaart Hoge Rielen’.
  • Lijn 305 en 493: aan de achterzijde van het domein (Kasterlee) is er een bushalte ‘Kasterlee Ossengoor’. Het is dan nog +- 2,5 km wandelen tot aan het onthaal van de Hoge Rielen.

Lijnen 200 en 493 rijden enkel op schooldagen ’s ochtends of ’s avonds.

Zomeractie De Lijn: tijdens de zomervakantie kunnen jeugdverenigingen die op kamp gaan, gebruik maken van het groepsticket van € 1,60 per persoon op de gewone bus (groepen kleiner dan 45 personen). Jeugdverenigingen kunnen van 1 juli tot en met 2 september 2020 ook een versterkingsrit aanvragen bij De Lijn. Dit vraag je best minstens 1 maand vooraf aan. De prijs hiervoor is eveneens € 1,60 per reiziger.

Informatie en voorwaarden
Dienstregeling De Lijn

Goedkoper op kamp met De Lijn

Bereikbaarheid met de fiets

De Hoge Rielen ligt aan fietsknooppunt 32 van het fietsnetwerk van de provincie Antwerpen. Je vindt het domein terug op de fietskaart van de Kempen.

Sterke hinder centrale middenweg
Door de bouwwerken aan Gebouw 37 – Zonnebril, Gebouw 45 – Valk, Gebouw 47 – Ree en Gebouw 56 – Eekhoorn is er sterke hinder op de centrale middenweg van de Hoge Rielen. We vragen fietsers om de alternatieve route via Lichtaartsebaan - Kasterleesteenweg - Hoogstraat - Molenstraat te nemen voor de verbinding Kasterlee – Lichtaart/Tielen. Zo kunnen we de veiligheid van het doorgaand verkeer én onze gasten garanderen.

Alternatieve route Google Maps

Bereikbaarheid met de auto

Gps-coördinaten

  • Voor de hoofdingang geef in: Molenstraat 62, 2460 Kasterlee
  • Voor de parking aan Poort Oost (achterkant domein) geef in: Ossengoor (geen nummer), 2460 Kasterlee

Kom je met de elektrische wagen? Er zijn drie laadpalen op de parkings waar je je wagen kan opladen. Twee laadpalen vind je terug op de parking aan het onthaal en één aan Poort Noord.

Deel deze pagina: