Bos vol apps en pixels

Zegt fotobewerking of het maken van stop motion-filmpjes jou wel wat? Gewapend met een tablet trekken we het bos in.

We zoeken mooie plekjes uit en laten natuurlijke elementen tot leven komen door ze vast te leggen op foto en er verrassende effecten aan toe te voegen. Tijdens deze workshop fotobewerking creëren we in kleine groepjes een eigen verhaal en laten we ons hiervoor inspireren door de rechten van het kind.

Met de allerkleinsten maken en bewerken we foto's bij een fantasieverhaal. Vanaf de leeftijd van 10 jaar creëren we via fotobewerking een eigen stripverhaal. De 14+'ers stomen we tijdens deze workshop klaar tot regisseurs van een eigen stop motion-filmpje!

  • Leeftijd: 6 - 18+ jaar
  • Aantal deelnemers: min. 12 en max. 25
  • Duur: 2,5 uur
  • Start: aan Gebouw 40 - Katapult

Thema mensenrechten

Hoe kan je kinderen en jongeren informeren over en bewustmaken van hun rechten als mens? Tijdens deze workshop ervaar je mensenrechten op een speelse manier en daag je jezelf uit om er mee aan de slag te gaan. Hiervoor is een goede samenwerking belangrijk.

Sinds 2016 ondersteunt de Raad van Europa de Hoge Rielen om kinder- en mensenrechten meer op de kaart te zetten. 
Wil je net als wij dat kinderen en jongeren hun rechten kennen, dat ze stilstaan bij wat dit voor hen betekent en dat ze actief gaan nadenken over hoe we er als samenleving mee omgaan?

Neem deel aan onze laagdrempelige activiteiten rond mensenrechten. Zo vergroten we samen de bekendheid van de mensenrechten en stimuleren we kinderen en jongeren om hierover na te denken.

Zin gekregen in de workshop?

Reserveer via het onthaal
Deel deze pagina: