Duurzaamheid

Duurzaamheid

Op de Hoge Rielen verblijf je op een domein dat veel belang hecht aan duurzaamheid en een milieuvriendelijke werking.

Je kan bij ons verblijven in heel wat accommodaties die een Green Key Award behaalden.

We zetten ons ook in voor eerlijke, gezonde en lokale producten. Via de besteldienst van de Hoge Rielen kan je brood bestellen bij de plaatselijke bakker en drank wordt geleverd door de brouwer uit de buurt.  ’s Middags kunnen gasten genieten van heerlijke bio-soep in het restaurant.

Green Key - Groene sleutel

De Green Key Award is een toonaangevende standaard van uitmuntendheid op het gebied van milieuverantwoordelijkheid en duurzaamheid binnen de toeristische sector.

Met dit Groene Sleutel label beloont Toerisme Vlaanderen en GoodPlanet Belgium de Hoge Rielen voor de inspanningen die we leveren voor het leefmilieu. Zo springen we zorgvuldig om met water en energie, beperken we afval en gaan we voor duurzame voeding op het menu. Daarbovenop investeren we in het welzijn van onze werknemers en het eco-bewustzijn van onze gasten, zonder in te boeten aan comfort. Op deze manier wordt de milieu-impact van jouw verblijf beperkt.

We zorgen er al jaren voor dat je kan verblijven in milieuvriendelijke accommodaties. Ook de volgende jaren blijven we ons inzetten om het aanbod aan groepsverblijven met een Groene Sleutel uit te breiden. 

De Hoge Rielen zet niet enkel in op milieubesparende maatregelen en duurzaamheid in de verblijfsgebouwen. We werken ook permanent aan een duurzaam mobiliteitsbeleid.

Lokaal

In Kasterlee en omstreken worden heel wat streekproducten geproduceerd. Hier zijn we trots op en dat zie je op je bord en in je glas. Alle streekproducten worden op traditionele wijze bereid en hebben een sterke verbondenheid met de streek. Trakteer jezelf na een wandeling dus zeker eens op een Kastel of een Gageleer.

Fairtrade

Fairtrade maakt internationaal handel voeren met meer rechtvaardigheid, respect en gelijkheid mogelijk. Het Fairtrade-systeem plaatst alle betrokken actoren op gelijke voet. Zo krijgen de boeren uit het Zuiden, die 70 % van ons voedsel produceren, een rechtvaardige vergoeding voor hun producten. Door verschillende Fairtrade-producten in ons gamma op te nemen, werken we hier actief aan mee.

Bio

De biosector pleit voor een manier van produceren en handelen gebaseerd op de principes van ecologische draagkracht, zorg, gezondheid en rechtvaardigheid. Wij kiezen hiervoor omdat we onze gasten lekkere, zuivere maaltijden willen aanbieden. De groenten komen uit volle grond, de dierlijke producten zijn afkomstig van dieren die vrij naar buiten kunnen en bij de verwerking zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde. En dat proef je! 

Deel deze pagina: