Mobiliteit

Mobiliteit

Op de Hoge Rielen verblijf je in alle vrijheid en rust in de natuur. Dit wordt versterkt door het autovrije karakter van het domein. 

De Hoge Rielen lanceerde in 2017 een nieuwe fase van het mobiliteitsplan dat deel uitmaakt van het masterplan. Zo schakelden we over van een autoluw naar een autovrij domein, er kwam een nieuwe fiets- en wandelplattegrond, verblijfplaatsen hebben nieuwe namen en nummers gekregen en informatiedragers wijzen bezoekers snel en efficiënt de juiste weg.

Op het domein verplaats je je dus voornamelijk door te wandelen of te fietsen.

Fietsers en voetgangers centraal

De nieuwe plattegrond, nieuwe namen en nummers en informatiedragers die je snel en efficiënt de juiste weg wijzen, zijn gericht op de voornaamste weggebruikers van de Hoge Rielen: voetgangers en fietsers.

Voor die goed doordachte manier van ‘wayfinding’, deed de Hoge Rielen een beroep op het ontwerp- en adviesbureau Mijksenaar.

Duurzame verplaatsingen

We stimuleren gasten om het domein op een duurzame manier te bereiken. Verplaatsingen op het domein gebeuren per fiets of te voet. Dankzij een goed uitgekiend systeem vervoeren gasten materiaal met de bakfiets en go-cart feilloos tot aan hun bestemming. Afhankelijk van de verblijfplaats parkeren gasten hun auto aan Poort Noord, Poort Oost of Poort Zuid. Daar laad je je vertrouwde bakfiets én je go-cart vol en trap je verder naar het gebouw. Bij ieder verblijfsgebouw of kampeerterrein mag je dus gratis gebruik maken van twee fietsen, een bakfiets en/of go-cart. 

Het personeel van de Hoge Rielen geeft het goede voorbeeld. We verplaatsen ons met de fiets en elektrische vervoersmiddelen. Sinds 2019 biedt de Hoge Rielen het personeel ook elektrische salarisfietsen aan om het fietsen van en naar het werk aan te moedigen.

Publieke buitenruimtes

De publieke buitenruimtes zoals het wandelpad, de picknickzone en het buitentheater, zijn gecreëerd binnen groene zones om het autovrije karakter nog meer te benadrukken en zorgen voor een intuïtieve manier om de weg vinden.

Deel deze pagina: